‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCultivarea levănțicăi - un sector în dinamică pentru Republica Moldova

Cultivarea levănțicăi – un sector în dinamică pentru Republica Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de levănțică din Republica Moldova susțin că pentru dezvoltarea subsectorului este nevoie de susținere din partea statului, mai ales la înființarea pepinierelor de producere a materialului săditor. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe organizate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu reprezentanții Asociației cultivatorilor și procesatorilor de levănțică din Republica Moldova.

„Ne propunem să intensificăm dialogul cu cultivatorii de lavandă din țară. Considerăm că este un subsector dinamic al horticulturii și am inițiat organizarea ședinței pentru a discuta despre politica statului în sector, riscuri și disponibilitatea de a asigura suport”, a precizat Secretarul de Stat, Vasile Luca.

În cadrul întrunirii a fost expusă opinia unor producători de lavandă. Aceștia au vorbit despre direcțiile de activitate, volumele de producere, perspectiva de dezvoltare și problemele cu care se confruntă.

„Cele mai mari impedimente în dezvoltarea subsectorului țin de insuficiența forței de muncă, sortimentul și tehnologiile limitate. Ne dorim  majorarea subvențiilor în agricultură, în special, la înființarea unei pepiniere de producere a materialului săditor, precum și pentru sporirea competitivității produsului autohton”, a spus Alexandru Bădărău, director executiv al Asociației producătorilor de lavandă.

Părțile au convenit să își intensifice dialogul pentru a asigura o cooperare eficientă dintre autorități și asociațiile profesionale, agenții economici și persoanele fizice, implicate  în activitatea agricolă, pentru a discuta întreg spectrul de probleme, ce stau în fața producătorului și identifica cele mai optime soluții.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›