image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase, despre contestația PD împotriva ACUM: „Denotă marea spaimă a regimului față de prezența masivă la vot”

Contestația depusă de PD la CEC, prin care cere sanționarea blocului ACUM Platforma DA și PAS pentru o postare pe facebook, în care Andrei Năstase îndeamnă oamenii să participe la alegeri, nu arată decât frica regimului de prezența masivă la vot pe 24 februarie. Astfel a comentat liderul Platformei Demnitate și Adevăr contestația PD, care a fost analizată astăzi în cadrul biroului permanent al Platformei DA.

„Am luat act de această contestație depusă de PD și analizăm cu colegii mei, inclusiv cu fostul judecător la CEDO, domnul Stanislav Pavlovschi. Iată că în vreme ce guvernarea încalcă flagrant legislația, iar abuzurile zilnice ale lui Plahotniuc, Dodon, Șor, de o magnitudine maximă, sunt ignorate în mod flagrant, această contestație nu face decât să arate marea spaimă a acestui regim de prezența masivă la vot a oamenilor. Tot ceea ce facem noi e perfect legal și democratic. A chema oamenii să iasă la vot înseamnă democrație”, a declarat Andrei Năstase, pentru Jurnal.

„Așa cum am spus deja, cei care lucrează cu ipoteza că pot frauda și aceste alegeri parlamentare, că se poate repeta scenariul halucinant de anul trecut, trebuie să înțeleagă și să analizeze consecințele unei astfel de decizii. Care pot fi aceste consecințe? Întâi de toate, riscul nerecunoașterii alegerilor de către lumea civilizată, izolarea RM de lumea civilizată, reacția dură și fermă a comunității internaționale, a statelor membre ale UE, a instituțiilor UE, a SUA, a instituțiilor financiare internaționale, a Consiliului Europei, a CEDO. Și cea mai importantă reacție la care mă aștept este reacția oamenilor de acasă și din diasporă la un asemenea dezmăț”, a mai menționat liderul DA, copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Declarațiile vin după ce Partidul Democrat a depus o contestație la CEC împotriva blocului ACUM Platforma DA și PAS din cauza unei postări pe facebook a liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care îndeamnă oamenii să iasă la vot la alegerile din 24 februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: