Actualitate

Elon Musk ar vrea ca viitorul să ne aducă cipuri implantate în creier

 Prin intermediul Neuralink, Elon Musk susține că vrea să salveze rasa umană. Ideea din spatele acestui proiect o reprezintă implantarea unui cip în creierul uman. Acest cip ar trebui să-ți ofere inteligența digitală necesară pentru a progresa dincolo de limitele inteligenței biologice. Asta înseamnă că vom încorpora inteligența artificială în corpuri și în minți.

Musk spune că, în lipsa unei măsuri atât de dramatice, umanitatea va pieri. Acesta susține că firma sa va avea abilitatea de a vindeca boli precum demența și paralizia. Neuralink a propus o ”interfață electrod-neuron la nivel micro”, care ar ajuta în aceste privințe. Totuși, de la implantarea electrozilor în creier și până la vindecarea leziunilor nervilor din coloană, e o distanță foarte mare, pe care compania vrea să o acopere prin intermediul cipului.

 

Elon Musk argumentează că noi, ca oameni, suntem deja atașați, mai puțin fizic, de telefoane, iar asta ne face un fel de cyborgi. Cipul ne-ar ajuta să avem acces la informațiile care contează mult mai repede decât o face telefonul.

”Cât de inteligent ești în mod normal și cu cât ești mai inteligent când ai telefonul în mână? Ești cu foarte mult mai inteligent în situația a doua”, spune Musk, care arată că ”poți răspunde la cam orice întrebare instant, videoul are poze și videoclipuri, îți amintește exact orice ai nevoie.” Musk continuă și spune că suntem deja cyborgi, doar că rata de transfer a datelor e extrem de lentă.

Musk compară rata actuală de transfer a datelor cu cea a unui pai prin care curge lichid și spune că un cip implantat în creier ne-ar putea oferi o lățime de bandă echivalentă cu cea a unui fluviu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *