Jurist: „Cum se face că pe cauzele Filat, Platon investigațiile derulează atât de rapid, iar pe Șor - nu?”

Juristul și directorul de programe din cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi se întreabă de ce dosarele deschise pe numele lui Vlad Filat sau Veaceslav Platon progresează „atât de rapid”, în timp ce dosarul pe numele lui Ilan Șor „se tergiversează”.

Foto: UNIMEDIA

„O noua cauza trimisa in instanta pe Filat - facem un pic abstractie de la campania electorala si de la scop, sa dam un beneficiu de incredere procuraturii si sa admitem ca e intr-adevar o cauza bine documentata si meritoasa. Intrebarea insa e alta: cum se face ca pe cauzele Filat, Platon investigatiile au derualt/deruleaza atat de rapid, iar pe Shor - nu? De ce a doua cauza pe Shor despre care s-a tot trambitat asa si nu a ajuns in instanta? Cum se face ca se tergiverseaza atat de mult prima cauza in instantele de judecata? Cred ca asemenea aspecte merita atentia si timpul nostru, sa intrebam, sa incercam sa intelegem si sa mai si explicam celor care nu prea sunt sau nu vor sa fie la curent”, a scris Nadejda Hriptievschi.

Ieri, procurorii anticorupție au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit Vlad Filat.

Avocatul lui Vlad Filat este de părere că dosarul „poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019”.


Pub