Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita Primarului general interimar la Biblioteca municipală „OVIDIUS”

   1503

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, va participa astăzi la evenimentul „Șezători de altădată" de la Biblioteca „OVIDIUS", componentă a Proiectului municipal „Împreună cu bunicii". Programul prevede încadrarea persoanelor de vârsta a treia în comunitate și oferirea oportunităților de dezvoltare și interacțiune între generații.

Printre beneficiarii serviciului de recreere sunt și un grup de pensionare, foste profesoare, bibliotecare, contabile etc., care frecventează săptămânal, joia, „șezătorile" de la biblioteca „OVIDIUS".

În cadrul activității „Șezători de altădată", seniorii se familiarizează cu obiceiurile și tradițiile populare: învățarea tehnicilor de croșetat, tricotat, țesut. 

Programul „Împreună cu bunicii" este o inițiativă a primarului general interimar și este desfășurat în cele 27 de filiale ale rețelei de biblioteci municipale, astfel că fiecare dintre acestea propune diferite oportunități pe domeniile: inițiere în utilizarea calculatorului, studierea limbilor străine, activități pe interese și de recreere, lecturi, excursuri prin Chișinău etc.

Evenimentul va avea loc la ora 15.00, pe adresa: șos. Hâncești, 32.