Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar s-a întâlnit cu beneficiarii programului „Împreună cu bunicii”

   1334

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de beneficiari ai Proiectului municipal „Împreună cu bunicii", lansat acum 2 luni în cadrul rețelei de  biblioteci municipale din Chișinău. Evenimentul s-a desfășurat la  filiala „OVIDIUS", în cadrul activității săptămânale de la ora 15.00, „Șezători de altădată".

Printre beneficiarii Serviciului de recreere sunt și un grup de pensionare, foste profesoare, bibliotecare, contabile etc., care frecventează săptămânal, joia, „șezătorile" de la biblioteca „OVIDIUS". Aici seniorii se familiarizează cu obiceiurile și tradițiile populare: învățarea tehnicilor de croșetat, tricotat, țesut. 

Edilul-șef al capitalei s-a interesat de implementarea Proiectului destinat persoanelor de vârsta a treia și le-a oferit senioarelor un coș cu materiale pentru tricotat și croșetat.

Primarul a dat asigurări că activitățile Proiectului „Împreună cu bunicii" vor fi extinse, astfel ca un număr cât mai mare de beneficiari să se simtă implicați în viața socială a orașului, iar autoritățile să ofere sprijin celora care au mai multă nevoie de atenție.

Impresionate de vizita lui Ruslan Codreanu, bătrânelele au cântat și au spus glume, așa ca la șezătorile de altă dată. Beneficiarii au mulțumit autorităților locale pentru acest proiect, care le colorează vița, îi ține activi și utili. De asemenea, aici seniorii pot să socializeze, să-și împărtășească din experiențe și să aplice noile tehnologii.

Proiectul social „Împreună cu Bunicii” este inițiat de Primăria Municipiului Chișinău și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" pentru persoanele în etate și prevede încadrarea lor în comunitate, oferindu-le diferite oportunități de dezvoltare și interacțiune. Circa 1400 de seniori au beneficiat de program, de la lansare și până în prezent.

Agenda proiectului „Împreună cu bunicii" poate fi accesată pe site-ul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu" și în sediile Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, precum și a preturilor de sector.