Ştiri

Sursa imaginii: independent.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

17 Ian. 2019 / 13:31

Primul preşedinte al Republicii Moldova împlineşte 79 de ani

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur împlineşte astăzi 79 de ani. Cu acest prilej, şeful statului Igor Dodon un mesaj de felicitare.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Igor Dodon a scris că, mandatul lui Mircea Snegur nu a fost deloc uşor deoarece a trebuit să ia decizii de importanţă majoră pentru ţară. Dodon este sigur că experienţa pe care o acumulat-o Snegur pe parcursul vieţii trebuie să fie valorificată la justa valoare pentru binele Moldovei.
 
Menţionăm că Mircea Snegur a devenit şef de stat în 1990 şi a îndeplinit această funcţie până la 1 decembrie 1996. Sub conducerea lui Mircea Snegur, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, în august 1991. Apărător al valorilor naţionale, Mircea Snegur a susţinut, în 1989, proiectul de lege care declara limba română drept limba oficială a statului. De asemenea, el a susţinut revenirea la drapelul tricolor.
 
Mircea Snegur s-a născut la 17 ianuarie 1940, satul Trifăneşti, Soroca. A absolvit Institutul Agricol din Chişinău. Primul preşedinte al Republicii Moldova deţine titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Agrare din Chişinău, al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova şi al Universităţii din Ankara.

Comentarii