01:36:44 24.04.2024
Stiri

SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani

Știri 17.01.2019 12:20 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani Sursa: adevarul.ro


O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, conform unui raport al organizaţiei.
Sondajul online, efectuat de Deloitte în noiembrie, a fost completat de 30.364 de persoane de la ONU şi agenţiile sale – 17% dintre cei eligibili. Într-o scrisoare transmisă staff-ului, secretarul general Antonio Guterres a descris numărul de răspunsuri ca fiind „relativ mic”.

„Acest fapt ne spune două lucruri: în primul rând că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind lipsa de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere”, a afirmat Guterres.

Conform raportului, 21,7% dintre respondenţi au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare privind aspectul lor fizic sau activităţile sexuale iar 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale.

Dintre respondenţi, 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabil.

Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă.

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi.

Doar o persoană din trei a afirmat că a luat măsuri după ce a fost victima hărţuirii sexuale. Guterres a declarat că raportul conţine „unele statistici şi dovezi„ care arată ce este nevoie să se schimbe pentru a face un loc de muncă liber de hărţuire sexuală pentru toată lumea”.

„Ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul”, a afirmat el.

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md