10:13:27 18.04.2024
Stiri

Femeia care își aude organele, zilnic. TORTURATĂ de sunetul ochilor care i se mișcă în cap

Știri 17.01.2019 16:05 Vizualizări2515 Autor: Ziarul National
Femeia care își aude organele, zilnic. TORTURATĂ de sunetul ochilor care i se mișcă în cap Sursa: ciao.ro


Pam Roberts, de 49 de ani, este din Maidstone, Kent, Anglia, și suferă de o boală rară numită SSCD, boală care o înnebunește.

Femeia care își AUDE toate organele, zilnic, susține că e torturată. Aceasta nu va scăpa niciodată de aceste sunete. Boala pe care o are la creier este rară. Medicii susțin că nu pot face nimic pentru ea, informează mirror.co.uk.

Boala pe care femeia o are se numește dehiscența canalului semicircular superior (SSCD). Asta înseamnă că femeia aude constant cum organele ei lucrează. De la bătăile inimii, la mișcările pe care ochii ei le fac în cap.

Femeia are o gaură între creier și urechea internă. Ceea ce înseamnă că, fără voia ei, ea e obligată să își audă, non-stop, sunetele organelor interne.

„Cel mai dificil lucru pentru mine e să îmi aud vocea «spartă», tot timpul. Nu pot scăpa de ea. Sunt zile grele în care nici măcar nu răspund la telefon pentru că nu suport să mă aud. Trebuie să am sunet în fundal constant ca să nu mă mai gândesc la organele mele. Sora mea mai mare iubește muzica live și mama mea iubește shoppingul în centre comerciale mari. Obișnuiam să merg cu ele, dar nu mai suport zgomotele. Îmi dezamăgesc zilnic familia și prietenii, ei nu mă înțeleg că sufăr. Te afectează mental și te bagă în depresie. Am rămas doar o cochilie din fosta femeie care eram”, susține femeia.

Dehiscența canalului se referă la o deschidere în os care acoperă o parte din urechea interioară și poate afecta auzul și echilibrul persoanei.

Medicii susțin că boala poate fi prezentă încă de la naștere, dar se face simțită abia la vârsta de 45 de ani. Un procent din populație suferă de SSCD. Pam este una din aceste persoane. Pe lângă ea, în Anglia, încă 10 persoane suferă de această boală.

Pam a fost diagnosticată în 2015. Din cauza bolii sale, familia ei a început să se destrame, treptat. Femeia susține că se retrage în cameră, singură, refuză să mai comunice cu oamenii live sau în mediul online. E complet schimbată și medicii nu pot face nimic pentru ea.

„Soția mea e schimbată. Nu mai suportă nici să vorbească. În fiecare zi își aude organele: pașii făcuți în casă, ochii cum se mică, propria voce și chiar și respirația. Se simte amețită și lipsită de echilibru”, susține soțul lui Pam.

Femeia s-a chinuit să țină și cele două sarcini, timp de nouă luni. Auzea organele ei, dar și pe ale copiilor. Femeia susține că acum nu se mai poate juca cu cei mici deoarece țipă și nu mai suportă gălăgia pe care orice copil mic o face.

Sursa: ciao.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md