image
Sursa foto: border.gov.md

Doi moldoveni au fost reținuți ieri la frontiera RM pentru că dețineau acte false

Doi moldoveni au fost reținuți ieri de polițiștii de frontieră, la punctul de trecere Leușeni pe sensul de ieșire din țară, pentru că dețineau acte false care ar fi fost emise de autoritățile competente ale țărilor vecine.

În după amiaza zilei de ieri, la linia de control s-a prezentat în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta a oferit o carte de identitate românească, iar polițistul a observate semne necaraceristice originalului, astfel călătorul a fost reținut pentru verificări suplimentare.

După audieri, bărbatul, originar din Anenii Noi a afirmat că și-a perfectat actul de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a contactat-o în urma unui anunț stradal, contra sumei de 280 de euro.

Un alt pasager deținea un permis de conducere care ar fi fost perfectat de autoritatea competentă din Ucraina. Tânărul de 20 de ani l-a prezentat benevol, comunicând faptul că acum un an plecase în Lituania pentru a procura un mijloc de transport, unde s-a întâlnit cu un cetățean ucrainean care i-a promis perfectarea actului pentru 100 de euro.

Ambele documente au fost transmise la expertiza tehnico-juridică, iar cetățenii Republicii Moldova riscă o amendă de până la 650 u.c. conform art. 361 al. 1 Cod Penal al RM.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: