Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.01.2019

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Termoelectrica S.A

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Termoelectrica S.A

Chiril Gaburici a discutat cu conducerea și angajații despre rezultatele înregistrate privind sistemului de distribuție a agentului termic pe orizontală și Punct Termic Individual (PTI) pentru fiecare bloc, precum și despre dificultățile cu care se confruntă și posibilitatea îmbunătățirii calității serviciilor de termoficare.

„Mă bucur enorm că datorită noului sistem de distribuție a agentului termic, oamenii înregistrează o economie la consumul de energie termică de până la 30%. Asta pentru că fiecare apartament are posibilitatea de conectare și deconectare individuală a căldurii în funcție de necesitate, şi cel mai important – plătești exact cât consumi. Un punct semnificativ este și faptul că acest sistem ne va permite eficientizarea întreprinderilor de stat. Apreciez performanțele înregistrate de Termoelectrica și sper ca în următorii ani să avem tot mai multe blocuri de locuit și instituții publice conectate la noul sistem de termoficare”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul vizitei de lucru la Termoelectrica.

În prezent, de noul sistem de termoficare beneficiază 51 de blocuri din capitală, dintre care, 12 blocuri locative au fost conectate la noul sistem pe parcursul anului 2018.

În perioada 2015-2018, Termoelectrica a reușit să modernizeze infrastructura de livrare a căldurii și a apei calde, în sute de blocuri din capitală, prin instalarea  în subsolurile blocurilor a Punctelor Termice Individuale. Astfel, în total, acum sunt instalate peste 765 de PTI-uri în tot municipiul Chișinău, dintre care peste 375 au fost instalate în doar ultimii trei ani, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus