Cu o sută de metri până la „ultima suflare” a actualului Legislativ, patru noi deputați vor veni în Parlament

Doi noi democrați și doi noi comuniști vor veni în Parlament. Asta după ce patru deputați PD și-au depus mandatul de parlamentar. Este vorba de Artur Reşetnicov, Raisa Apolischi, Corneliu Mihalache şi Valentina Buliga.

Foto: UNIMEDIA

Președintele Legislativului, Andrian Candu, a depus la CEC o cerere prin care anunță acest fapt. În cadrul ședinței de ieri, CEC-ul a aprobat lansarea procedurii de aprobare a mandatelor noilor deputați care vor lua locul celor plecați.

Astfel, în locul acestor patru vor veni doi democrați, Eleonora Graur și Gheorghe Brașovschi, și doi comuniști, Ivan Filimon și Ghenadie Morcov.

În urma demersului făcut de CEC la Curtea Constituțională, magistrații vor lua o decizie.

UNIMEDIA precizează că mandatul actualului Parlament a expirat pe data de 30 noiembrie. Președintele Andrian Candu a anunțat anterior că până la alegerile parlamentare din 24 februarie, Legislativul se va mai întâlni în ședințe prenare.

UNIMEDIA amintește că Artur Reşetnicov și Raisa Apolischi au fost numiți judecători la CC, Corneliu Mihalache a fost numit de Parlament drept membru a CCA, iar Valentina Buliga a fost numită președinte la CNAS.

Artur Reşetnicov și Corneliu Mihalache au fost aleși deputați pe listele PCRM, iar ulterior au părăsit formațiunea și au aderat la PD.


Pub