(video) Ion Terguță cere demisia președintei CECE Nisporeni, după ce listele de semnături colectate ar fi fost fotografiate și transmise mai multor primari

Ion Terguță, care intenționează să candideze pe circumscripția nr. 17, cere demisia președintei Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală din Nisporeni, după ce recent listele de semnături colectate în susținerea sa ar fi fost fotografiate și transmise unor primari, la scurt timp după depunerea acestora la sediul CECE.

„În momentul în care am depus dosarul la CECE, semnăturile au fost imediat distribuite primairlor din localități. Avem o singură dovadă, este adevărat, dar astanu înseamnă că ceilalți primari nu au primit listele noastre de subscripție. Probabil primarul din Iurceni a dat dovadă de un exces dezel și a vut să facă mai mult decât i s-a cerut și a pus această listă de subscripție în rețeaua Viber, unde locuitorii satului Iurceni au comentat pe marginea acestui subiect”, a spus Ion Terguță.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă a blocului ACUM, în care Maia Sandu, Andrei Năstase, Ion Terguță și Alexandru Slusari au vorbit despre mai multe presupuse încălcări și tentative de intimidare a susținătorilor blocului electoral.

„Tot mai mulți primari din cadrul Partidului Democrat ne sesizează cu privire la teroarea la care sunt supuși. Sunt obligați să strângă semnături, sunt obligați să hărțuiască oamenii care sunt alături de blocul ACUM”, a spus și Andrei Năstase.

Deși Ion Terguță a semnalat de ieri încălcările, CECE Nisporeni nu a venit încă cu o reacție în acest sens.


Pub