(video) Momente inedite din istoria Parlamentului, în imagini de colecție

O colecție impresionantă de imagini istorice inedite a fost transmisă Parlamentului din arhiva Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres” și a Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio – Moldova”.

Foto: captură

Imaginile documentează evenimentele din istoria Parlamentului Republicii Moldova. Este vorba despre constituirea primului Parlament democratic, la 23 mai 1991, semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova, adoptarea Constituției și a simbolurilor de stat, precum și atmosfera din Legislativ în perioada 1993-2011.

Inițiativa de creare a arhivei Parlamentului aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu, care a făcut, anul trecut, demersuri către Agenția Informațională de Stat ”Moldpres” , Instituția Publică Națională a Audiovizualului Compania ”Teleradio - Moldova”, precum și Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.

În următoarea perioadă, o serie de documente istorice legate de activitatea Sfatului Țării și a Sovietului Suprem al RSSM urmează să fie recepționate de la Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.


Pub