(video) Detroit 2019: Premieră mondială – KIA Telluride, vârful de gamă printre SUV-urile mărcii

Cel mai impunător automobil KIA din istoria companiei a debutat într-un final la Salonul Auto de la Detroit, cu acele forme şi dotări normale care se vor regăsi pe piaţă. Interesant este de menţionat că noul Telluride este chiar mai mare decât acelaşi Hyundai Palisade, chiar dacă au o platformă comună!

Foto: autoblog.md

Cu același ampatament (2.900 mm), Telluride este cu 21 mm mai lung (5.001 mm) și cu 14 mm mai lat (1.989 mm), deși înălţimea ambelor maşini este egală – 1750 mm. Mai mare este şi portbagajul: cu al treilea rând de scaune inclus, conform metodei de calcul locale, volumul constituie 595 (faţă de 510 în Palisade), iar cu aceste scaune rabatate şi până în spătarul scaunelor din al doilea rând volumul este de 1.302 litri (+5 litri).

Formele şi designul maşinii îl lăsăm să-l apreciaţi singuri, deşi considerăm că este mai practic şi nu are o alură de SUV super premium. Elementele cromate sunt combinate cu acurateţe cu cele din plastic, iar silueta este mai pătrăţoasă şi îl face să arate mai brutal comparativ cu un Palisade. Formele i-au fost desenate la centrul de design din Irvine, California. Citeşte continuarea articolului pe AutoBlog.MD


Pub