(video) Premieră mondială: Noul supercar de ediţie limitată McLaren 600LT Spider

McLaren Automotive a făcut publice primele imagini și detalii despre cel de-al treilea model nou din planul său de afaceri Track25 în valoare de 1.2 miliarde de dolari – noul McLaren 600LT Spider. Este cea de-a cincea mașină care poartă denumirea Longtail şi încorporează pe deplin această filozofie a McLaren printr-o putere sporită, greutate redusă, aerodinamică optimizata, dinamică focalizată pe circuite și disponibilitate limitată.

În plus, aceasta aduce o nouă dimensiune a excitării asupra modelului 600LT Coupe, fără a compromite puritatea dinamică a celei mai performante mașini din seria Sport Series: un hardtop retractabil care oferă posibilitatea de a conduce în aer liber.

Foto: autoblog.md

La fel ca și fratele său 600LT Coupe, modelul Spider înregistrează o reducere semnificativă a greutății față de modelul pe care se bazează, iar inginerii McLaren au obţinut o economie de 100 kg comparativ cu 570S Spider. În plus, datorită șasiului uşor MonoCell II din fibră de carbon, dar incredibil de rigid, decapotabila 600LT păstrează rigiditatea structurală a coupeului, fără niciuna dintre consolidările necesare, de obicei, la structurile convenționale din oțel sau aluminiu.

Rezultatul este o greutate cu doar 50 kg mai mare decât cea a coupeului – 1.297 kg. Acest indicator este cu cel puțin 80 kg mai mic decât la orice concurent direct, iar raportul echivalent de putere-greutate de 463 CP/tonă sprijină nivelurile uimitoare de performanță și de performanță dinamică. Vezi mai multe detalii şi află cât costă o astfel de minune, pe AutoBlog.MD


Pub