Avocatul lui Vlad Filat, despre noul dosar trimis în judecată pe numele fostului premier: „Poartă un caracter vădit electoral”

Victor Munteanu, avocatul care reprezintă interesele lui Vlad Filat, a ținut să vină cu o reacție după ce Procurorii anticorupție au transmis în judecată un nou dosar pe numele fostului premier. În acest sens, dânsul a menționat faptul că dosarul poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

Foto: UNIMEDIA

„Dosarul penal în privința lui Vlad Filat, este unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Tenta pur politică și electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost inițiată în anul 2015, majoritatea acțiunilor procesuale la care se face referință în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual”, susține Victor Munteanu.

În ceea ce privește acuzațiile aduse lui Vlad Filat, avocatul a ținut să precizeze că faptele, sumele de bani, și companiile cu care Vlad Filat nu are nici o tangență.

„Au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal. Este o tentativă de inducere în eroare a publicului prin afirmațiile precum că Vlad Filat ar fi încheiat contractul de consultanță din data de 01.07.2013 sau că acesta ar fi achitat pentru serviciile prestate sume de bani prin companii gestionate de intermediari”, a conchis Munteanu.

Amintim că astăzi procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit fostul prim-ministru Vlad Filat.


Pub