Primarul Londrei se declară „profund dezamăgit" că Theresa May nu a fost demisă şi cere un nou referendum pe tema Brexit

Primarul Londrei, Sadiq Khan, un politician laburist, s-a declarat "profund dezamăgit" că Guvernul Theresa May nu a fost demis de Camera Comunelor şi cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Foto: Aventurescu/simbol

"Sunt profund dezamăgit că deputaţii conservatori au pus în seara aceasta interesele politice deasupra intereselor naţionale. Guvernul trebuie să anuleze imediat procedura Articolului 50. Dacă nu putem avea alegeri anticipate, decizia finală trebuie să aparţină publicului britanic, cu opţiunea de a rămâne în UE", a transmis Sadiq Khan prin Twitter, conform cotidianului The Guardian.

Sadiq Khan a criticat în mai multe rânduri decizia de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Districtul financiar al Londrei (City of London) riscă să fie afectat puternic de Brexit.

Camera Comunelor a respins la limită, miercuri seară, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May, care rămâne astfel în funcţie şi încearcă să găsească soluţii pentru depăşirea impasului în procedura Brexit, scrie medifax.ro


Pub