Circumscripția 35, Căușeni / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția nr. 35 include localitățile Căușeni, Baccealia, Chircăiești, Cârnățeni, Coșcalia, Fârlădeni, Grigorievca, Hagimus, Opaci, Plop-Știubei, Săiți, Sălcuța, Taraclia, Tănătari, Tănătarii Noi, Tocuz, Ucrainca, Ursoaia, Zaim, Hârbovăț.

Lista secțiilor de votare din circumscripția nr. 35 Căușeni

1. Grigore Repeșciuc, candidat al Partidului Democrat din Moldova

Grigore Repeșciuc este primarul orașului Căușeni. Acesta îl pregătește pe ginerele său, Nicolae Poznanschi, și el membru PDM, să-i ia locul la Primăria Căușeni, după alegerile locale. De asemenea, candidatul se află pe poziția 35 pe lista de candidați pe circumscripția națională din partea PDM. Primăria Căușeni a încheiat diferite contracte cu firmele soției și socrului primarului în ultimii doi ani.

Primul pe lista membrilor grupului de inițiativă care colectează semnături pentru acest candidat este directorul Spitalul Raional Căușeni „Ana și Alexandru”, Alexandru Cojocaru. Un alt membru al grupului este Alexandru Ilieș, fostul șef al autogării din Căușeni, membru PDM. Acesta a fost reținut de procurorii anticorupție în acestă vară în dosarul „Gările şi staţiile auto”. Ruslan Coroi este responsabil în teritoriu al SA „Moldtelecom”. Oleg Savca este primarul satului Cârnățeni din partea PLDM. Cucereavîi Vladimer este primarul satului Taraclia din partea PLDM.

2. Oleg Cuciuc, candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

Oleg Cuciuc este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost membru PCRM și a deținut funcția de vice-președinte al raionului Căușeni. În 2012, acesta ar fi fost prins în stare avansată de ebrietate la volan.

3. Anatolie Zaremba, candidat al Partidului Politic „Șor”

Foto: studio-l.md

Anatolie Zaremba a fost primarul orașului Căușeni din partea PDM. A părăsit formațiunea în 2014. Astăzi este consilier raional Căușeni. Zaremba este fondator al cel puțin 3 companii în Căușeni.

4. Veaceslav Nigai, candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

Veaceslav Nigai este vicepreședintele raionului Căușeni. Este veteran al războiului de pe Nistru. În 2011 a candidat pentru funcția de primar al orașului Căușeni, însă a pierdut în fața contracandidatului lui Grigore Repeșciuc. Candidatul este preşedintele Asociaţiei de război şi muncă.

5. Zinaida Bolboceanu, candidată Partidul Politic „Democrația Acasă”

Zinaida Bolboceanu este interpretă de muzică populară. La sfârșitul toamnei 2018, candidata a semnat pentru unirea României și Republicii Moldova.

6. Tamara Ambroci-Ivanov, candidată independentă 

Tamara Ambroci-Ivanov a fost consilieră în Consiliul orăşenesc Căuşeni, raionul Căuşeni.

7. Nicolai Ermurachi, candidat al Partidului Liberal (Nu a fost înregistrat)

Nicolai Ermurachi este de profesie, geodezist. Contactat de noi, candidatul a declarat că ne va oferi informații despre el în cazul în care va colecta semnăturile și va fi înregistrat.

8. Ion Calmîc, candidat al Partidului Liberal Național 

Ion Calmîc este secretar general al partidului și are 32 de ani.

9. Anton Gamurar, candidat al blocului ACUM


Anton Gamurar este general, combatant al războiului de pe Nistru.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.