Ion Terguță: Cerem demiterea președintei Consiliului electoral de circumscripție Nisporeni

Blocul electoral ACUM a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală în care cere demiterea președintei Consiliului electoral de circumscripție Nisporeni, președinta Ana Buhnea, a anunțat la o conferință de presă candidatul blocului în circumscripția nr.17, Ion Terguță.

De asemenea, potrivit lui, a fost depusă o plângere penală la Procuratura Generală și o sesizare la Centrul pentru Protecția datelor cu caracter Personal.

Aceasta după ce, potrivit candidatului ACUM, președinta CECE ar fi fotografiat listele cu semnături în favoarea lui și le-ar fi expediat primarilor din localitățile raionului, iar cel din Iurceni le-ar fi distribuit pe VIBER.

„Este un caz penal. Nu pot să înțeleg de ce un responsabil, cum este președinta consiliului, dna Bufnea, putea să permită ca aceste liste să nimerească în spațiul public. Dna Bufnea este vicepreședinta organizației teritoriale Nisporeni a Partidului Democrat. Dânsa are în continuare o activitate intensă de partid”, a menționat Ion Terguță.

Potrivit lui, aceste liste reprezintă o dovadă că „acești oameni folosesc pentru a teroriza și presa psihologic adepții și susținătorii ACUM”.

Totodată, Ion Terguță a relatat că după depunerea listelor au fost anulate circa 400 de semnături în favoarea sa, doar în urma unei verificări vizuale a acestora.

Membrul CEC Iurie Ciocan a declarat pentru TV8  că a solicitat o explicație pe marginea acestui caz.

„Este o situație mai mult decât stranie, am solicitat explicație din partea Consiliului Electoral de Circumscripție. În scurt timp sper să această explicație, cert este că avem la mijloc un fapt care nu ar trebuie să fie. Rămâne să ne lămurim cu situația dată”, a declarat Ciocan pentru TV8.

Precizăm că în circumscripția nr. 17, Nisporeni candidează și președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.