Image-Description
Bilanţul atacului terorist de la un complex hotelier din Kenya a ajuns la 15 morţi, inclusiv un cetăţean american
Externe 16 ianuarie 2019, 11:10 | 1244

Cel puţin 15 persoane au decedat, inclusiv un cetăţean american, în urma unui atac terorist la un complex hotelier din capitala Kenyiei, Nairobi, atentatul fiind revendicat de gruparea fundamentalistă somalează Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, informează postul CNBC.

Marţi spre miercuri noapte, după aproape 11 ore de la începerea atacului terorist de la Nairobi, în zona se mai auzeau explozii şi schimburi de focuri, deşi autorităţile dădeau asigurări că incidentul s-a încheiat.

Zeci de persoane continuă să se ascundă în interiorul complexului, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, iar un membru al echipelor de salvare a declarat că unele persoane prezintă plăgi împuşcate şi au nevoie de îngrijiri medicale, relatează mediafax.ro.

În jurul orei locale 23:00 (ora României 22:00), ministrul kenyan de Interne, Fred Matiang’i a declarat că toate clădirile atacate au fost securizate şi zeci de persoane au fost evacuate. Însă oficialul nu a menţionat nimic despre situaţia teroriştilor, afirmând doar că forţele de securitate continuă operaţiunile în zonă.

Până la miezul nopţii, au fost aduse la morgă 15 trupuri neînsufleţite, însă există informaţii că mai urmează să fie aduse alte câteva, potrivit unei surse.

Potrivit documentelor de identificare, 11 dintre cei decedaţi erau cetăţeni kenyeni, o altă era de naţionalitate americană, iar alta avea cetăţenie britanică, a mai afirmat sursa menţionată.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a confirmat că printre cei decedaţi se numără şi un cetăţean american.

"Atacul a început cu o explozie la Banca I&M, au fost incendiate trei vehicule; apoi a fost un terorist sinucigaş", a declarat Joseph Boinnet, şeful Poliţiei kenyene.

Opinia ta contează. Comentează!