Blocul ACUM: Se comit încălcări
Politic 16 ianuarie 2019, 19:57 | 2165

Campania electorală nici nu a început, dar încălcări sunt cu duiumul. Asta afirmă reprezentanții Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS care au susținut astăzi o conferință de presă în care au semnalat abateri și persecuții ale membrilor și simpatizanților structurii. În opinia opoziției, scrutinul din 24 februarie riscă să nu fie considerat unul liber și corect.

Un prim caz adus în vizor este al candidatului propus de Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS pentru Nisporeni Ion Terguță care a vorbit încă ieri despre faptul că mai mulți locuitori ai satului Iurceni care au semnat în susținerea sa sunt hărțuiți de primarul satului. Asta după ce listele de subscripție au fost depuse la CEC, iar una a fost fotografiată și expediată primarilor din raion de către președinta circumscripției raionale, Ana Buhnea. Buhnea respinge însă acuzațiile.

Ion Terguță adaugă că a depus o contestație la CEC prin care cere demisia șefei CEC Nisporeni, o plângere la Procuratura Generală și o sesizare la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. În același timp, atenționează că 400 de semnături adunate în susținerea sa au fost anulate.

Alte probleme au fost exprimate și de către copreședinta Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Maia Sandu adaugă că membrii Comisiei Electorale Centrale ar crea obstacole pentru finanțarea campaniei electorale.

I-am contactat telefonic pentru reacții pe președinta Comisiei Electorale Centrale Alina Russu și pe șeful Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, însă nu au răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!