23:34:11 19.04.2024
Stiri

Ministrul Finanțelor susține că aproape toți bugetarii și-au primit salariile: Aproape un MILIARD de lei mai mult decât în 2018

Economie 16.01.2019 13:20 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
Ministrul Finanțelor susține că aproape toți bugetarii și-au primit salariile: Aproape un MILIARD de lei mai mult decât în 2018 captură


Majoritatea celor 200 de mii de bugetari din R. Moldova și-au primit salariile majorate la 1 decembrie 2018, iar ceilalți urmează să le ridice pe parcursul acestei săptămâni, susține ministrul Finanțelor, Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Chicu a prezentat un tabel care arată că, în prima lună a anului curent, pentru achitarea salariilor a fost alocată o sumă cu aproape un miliard de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit lui, majorările au fost făcute cu 10, 20, 30, 50 și chiar 100 de procente. „Constat (fără a fi foarte surprins) că unele persoane „politic neangajate” interpretează ședința de ieri de la Guvern pe tema implementării reformei salariale în sectorul public, drept „разбор полетов” sau „debrief” (cui și cum mai tare-i place) ale (chipurile) tergiversării achitării salariilor în luna ianuarie 2019. Nu voi comenta prea mult aceste insinuări. Vă invit să vizualizați tabelul anexat pentru a face concluziile de rigoare”, a scris Ion Chicu.

Amintim că premierul Pavel Filip a convocat ieri o ședință pentru a examina implementarea legii cu privire la salarizare. Oficialul a fost informat că circa zece la sută dintre bugetari nu și-au primit încă lefurile după implementarea noii legi cu privire la salarizarea din sistemul bugetar.

„Dacă era mai multă organizare și mobilizare, săptămâna aceasta toți bugetarii urmau să-și primească salariile. Cu părere de rău, din cauză contabililor și șefilor de instituții, care au preferat să se odihnească în loc să muncească, 10% din bugetari își vor ridica salariul săptămâna viitoare”, a spus premierul. Acesta a mai dat asigurări că reforma nu prevede ca cineva să primească un salariu mai mic. „Și dacă acest lucru se întâmplă, totuși, este vorba de o greșeală a contabilului și trebuie de recalculat salariul. ”, a punctatFilip.

Noua lege a salarizării în sectorul bugetar a intrat în vigoare la 1 decembrie 2018.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md