14:51:53 25.04.2024
Stiri

Acuzațiile unei foste ministre la adresa liderei PAS: „S-a opus majorării îndemnizațiilor unice pentru nașterea copilului”. Maia Sandu: „Familiile care se descurcă NU trebuie să primească îndemnizații majorate”

Politică 16.01.2019 15:15 Vizualizări3535 Autor: Ziarul National
Acuzațiile unei foste ministre la adresa liderei PAS: „S-a opus majorării îndemnizațiilor unice pentru nașterea copilului”. Maia Sandu: „Familiile care se descurcă NU trebuie să primească îndemnizații majorate”


Fosta ministră a Muncii și Protecției Sociale, Ruxanda Glavan, afirmă că, în 2015, colega sa din Guvern, Maia Sandu, s-a opus majorării îndemnizațiilor unice pentru nașterea copilului. De partea cealaltă, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, care familii nu trebuie să primească indemnizații majorate.

„Am rămas mască atunci, în 2015, când am auzit-o pe Maia Sandu spunând că indemnizațiile unice pentru nașterea copilului nu trebuie majorate și că familiile trebuie să-și asume toată responsabilitatea, inclusiv cea financiară, atunci când se apucă să facă copii. Aș fi admis o astfel atitudine din partea ministrului Finanțelor, dar niciodată de la un ministru al Educației care, culmea, era femeie”, a scris Glavan pe Facebook.

Sursa citată afirmă că anume din cauza Maiei Sandu mămicile nu ar fi putut să primească la acea vreme indemnizații majorate. „Din cauza că ea n-a semnat proiectul inițiat de ministerul pe care îl conduceam, mămicile au primit o indemnizație de aproape două ori mai mică decât se putea la acea vreme. Contextul politic de atunci, când Guvernul intrase în interimat, nu mi-a permis să lupt până la reușită. Stau și mă întreb ce inimă trebuie să ai ca să nu-ți pese de greutățile prin care trece o familie care crește copii mici sau un copil aflat în dificultate? Și, în general, ce valori i-o fi dictând acestei femei regulile de viață și atitudinea față de copii...”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Maia Sandu a venit astăzi cu o replică la cele spuse de Ruxanda Glavan: „După zece ani în care PD a administrat domeniul protecției sociale și familiei, să înțeleg că au găsit un vinovat pentru starea gravă. Să înțeleg că mâine doamna Glavan va ieși și va zice că nu a făcut nimic bun la minister tot din cauza mea. Recunosc în aceste acuzații stilul femeilor de la PD, care în campania prezidențială au lansat un atac suburban la adresa mea, făcând referire la starea mea familială. Ulterior, în vara aceasta, și pedista Nina Costiuc a scris o scrisoare în care, iarăși, spune că starea mea familială mă descalifică ca politician și nu pot ajunge funcție publică. Acum și doamna Glavan spune că nu mă comport ca o femeie”.

Referindu-se la subiectul abordat de fosta colegă din Guvern, Maia Sandu a afirmat că sunt multe familii care au nevoie de ajutorul statului, însă sunt și altele care pot să se descurce și fără acesta. „De exemplu, familia doamnei Glavan nu ar trebui să primească indemnizații majorate, pentru că se descurcă. Ajutorul social va fi oferit strict celor care au nevoie. Vom oferi aceste ajutoare din banii pe care îi vom economisi când vom opri hoțiile și vom crește economia”, a conchis politiciana.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md