02:59:58 25.04.2024
Stiri

Blocul „ACUM” cere date de la ASP despre cetățenii care au pașapoartele expirate. Maia Sandu: „Ne miră ușurința cu care Alina Russu vorbește despre 58 de mii de oameni”

Politică 16.01.2019 16:00 Vizualizări1042 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM” cere date de la ASP despre cetățenii care au pașapoartele expirate. Maia Sandu: „Ne miră ușurința cu care Alina Russu vorbește despre 58 de mii de oameni”


Blocul electoral „ACUM” îi solicită Agenției pentru Servicii Publice (ASP) date exacte despre cetățenii R. Moldova care au pe moment pașapoartele expirate și care „din cauza regimului ar putea să nu aibă dreptul la vot”.

Solicitarea vine după ce „ACUM” a depus o solicitare la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care îi cere să permită cetățenilor cu pașapoarte expirate să voteze la alegerile din februarie curent, indicând cifra de jumătate de milion de oameni care ar putea rămâne în afara sistemului electoral, pentru că nu au actele în regulă.

Președinta CEC, Alina Russu, a declarat, însă, că este vorba despre oinformație neveridică și că, în prezent, au avea pașapoarte expirate peste 58 de mii de oameni.

„Ne miră ușurința cu care Alina Russu vorbește despre 58 de mii de oameni, precum că nu ar fi o problemă dacă aceștia nu ar vota. (...) Noi rămânem la fel de îngrijorați fie că e vorba de jumătate de milion, fie de 58 de mii de oameni”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Maia Sandu, adăugând că statul este obligat să creeze condiții pentru ca toți cetățenii să poată vota.

Menționăm că cetățenii R. Moldova aflați peste hotare vor putea vota la alegerile din 24 februarie numai în baza unor pașapoarte valabile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md