(video/update) Noul SUV urban Skoda Kamiq are un interior similar celui din noua Skoda Scala

(update 06.02.2019) Cu puțin timp înainte de premiera mondială a noului Skoda Kamiq la Geneva Motor Show, constructorul ceh ne arată interiorul noului SUV urban pentru prima dată. Habitaclul maşinii combină în mod impresionant ergonomia și emoția cu cantitatea obișnuită generoasă de spațiu pe care Skoda o oferă. Kamiq este al doilea model al brandului care prezintă noul concept interior, după noua Scala.

Interiorul lui Skoda Kamiq
Interiorul lui Skoda Scala

Interiorul noului Kamiq este caracterizat de noul concept interior prezentat pentru prima dată în conceptul VISION RS. O linie de caractere ce înconjoară ecranul central, care este poziționat înalt, în câmpul vizual al șoferului, reflectă liniile capotei și oferă, de asemenea, un raft ergonomic pentru mâna care îl va opera. Panoul de bord virtual va fi o opţiune, fiind unul dintre cele mai mari afişaje de acest gen din segment, măsurând 10.25 inci.

Panoul de instrumente reproiectat continuă fără probleme limbajul de design emoțional al exteriorului. Deflectoarele sistemului de climatizare laterale se extind în uși, îmbunătățind vizual senzația spațioasă a lui Kamiq.

Panoul de instrumente cu o nouă ornamentație elaborată și panourile ușilor din față dispun de o suprafață din spumă moale de înaltă calitate, cu o structură nouă, cristalină, bazată pe o granulaţie unică, care va continua să caracterizeze designul brandului Skoda în viitor. Iluminarea ambientală, care este disponibilă în culorile cupru, roșu sau alb, contribuie de asemenea la atmosfera plăcută. Culorile adaugă un accent vizual la tonurile interioare și oferă un contrast interesant față de cusăturile scaunelor.

Suedia, un material de microfibră fină, este disponibil ca o opțiune de tapițerie. Pentru confort suplimentar, noul Kamiq va oferi încălzire opțională pentru parbriz, scaunele din spate și volan.

Alte detalii noi pe care le aflăm sunt la capitolul dimensiuni: fiind construit pe platforma MQB, noul Kamiq are un ampatament de 2.651 milimetri şi un spaţiu generos pentru genunchii pasagerilor spate de 73 mm. Volumul portbagajului este egal cu 400 de litri şi poate creşte până la 1.395 de litri cu bancheta din spate rabatată.


(update 30.01.2019) Skoda arată designul exterior al noului SUV urban Kamiq în câteva schiţe

Skoda ne oferă spre “degustare” o primă bucățică a noului Kamiq prin două schițe exclusive de design. Cu aspectul său puternic, robust, SUV-ul compact urban continuă limbajul estetic de succes al maşinilor mărcii și adaugă unele noi care îl evidențiază, inclusiv faruri despărţite, cu lumi de zi aparte şi poziţionate la nivel mai superior, ceea ce constituie o premieră pentru Skoda.

În față, aspectul puternic și încrezător al noului Skoda Kamiq este definit printr-o grilă largă a radiatorului, în poziție verticală, care vine cu lame duble, o caracteristică tipică a designului SUV-urilor Skoda, de la care preia şi liniile distinctive sculptate ale capotei. Bara de protecţie frontală, robustă, de culoare argintie, subliniază aspectul off-road al modelului.

Un punct culminant la partea din față este noul design cu două părți al farurilor LED, benzile luminilor de zi fiind poziţionate deasupra farurilor principale. În plus, Kamiq este primul automobil Skoda care are indicatori dinamici de direcţie, atât în față, cât și în spate. Lentilele farurilor cu efecte cristaline și corpurile de iluminare LED îmbunătățesc caracterul premium al modelului.

Capota înaltă, musculară, este o parte importantă a vizualizării laterale. Garda la sol suplimentară, roțile mari și difuzorul spate subliniază apelul puternic al lui Skoda Kamiq. Proporțiile echilibrate, suprafețele clare și designul modern, dar atemporal, maximizează aspectul dinamic și sportiv.

Cu un look care atrage privirea, clar definit, în partea posterioară este demonstrată o reinterpretare a designului clasic al stopurilor sub forma literei C, care acum are forme cristaline similare cu cele ale farurilor.

Noul Skoda Kamiq este şi primul SUV din Europa care poartă inscripția ŠKODA pe mijlocul hayonului în loc de logoul familiar.


(update 24.01.2019) Numele noului crossover Skoda este exact ca şi cel al unui model deja existent

Zvonurile nu s-au adeverit! Noul crossover pregătit de Skoda nu se va numit Kosmiq, ci exact ca şi un model deja existent – Kamiq! Maşina a fost lansată în primăvara anului trecut şi este disponibilă doar în China, fiind cel mai ieftin SUV compact al mărcii.

Aşadar, noul produs este al treilea SUV pentru piața europeană și marchează următorul pas în campania SUV a producătorului ceh. Cuvântul “KAMIQ” provine din limba poporului inuit care locuiesc în nordul Canadei și în Groenlanda. Descrie ceva care se potrivește perfect ca o a doua piele în fiecare situație. Skoda spune că acesta este un motiv suficient pentru a oferi noului model crossover pentru piața europeană același nume ca şi cel al SUV-ul deja stabilit în China.

Modelul Skoda Kamiq este un model de crossover urban care se prezintă ca un partener ideal pentru viața de zi cu zi din orașul modern și dincolo de el. După cum s-a menţionat, numele este deja găsit pe o maşină din China și, prin urmare, este perfect potrivit pentru noul model crossover. În același timp, denumirea se încadrează în nomenclatura care leagă toate modelele din gama SUV – încep cu “K” şi se termină cu “Q”.


(16.01.2019) Skoda va prezenta la Salonul Auto de la Geneva un nou crossover de serie. Primul teaser

Ofensiva de SUV-uri a companiei Skoda continuă într-un ritm alert. Cu un nou crossover, a cărui concept a fost prezentat în primăvara anului trecut, marca cehă va prezenta în scurt timp un alt model nou care va extinde această gamă de maşini, completând succesul înregistrat de Kodiaq şi Karoq, modele pe care am reuşit deja să le testăm.

Până se va întâmpla acest lucru, în stilul tradiţional Skoda, urmează o campanie de intrigare a interesului şi promovare a acestui nou crossover printr-o serie de imagini teaser şi detalii dezvăluite treptat. Pe lângă un scurt filmuleţ a mai fost publicată şi o imagine care ne arată parţial formele părţii frontale a maşinii – primul indiciu al viitorului crossover a cărui premieră mondială va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie).

Imaginea oferă primele impresii ale secțiunii frontale și prezintă, de asemenea, noul design distinctiv al farurilor cu LED-uri, separate de cele pentru funcţionarea pe timp de zi, care se găsesc în cel mai superior punct şi mai includ indicatori de direcţie dinamici.

Iată cum arată imaginea teaser originală şi una modificată de noi. Putem observa că grila radiatorului va fi făcută într-un stil nou, asemănător cu cea de pe Fabia facelift sau noua Scala.

Noul model Skoda va oferi cele mai bune opţiuni din două lumi. Acesta va combina avantajele unei poziții de ședere ridicate, o vizibilitate de ansamblu mai bună, acces şi ieşire mai confortabilă, o gardă mai mare la sol, cu agilitatea și manevrabilitatea unei mașini compacte. Schema face ca acest crossover urban să fie o mașină ideală pentru oraș, dar şi pentru ieşiri în afara acestuia.

Construit pe baza platformei modulare transversale a grupului Volkswagen (MQB), noul model Skoda va mai pune la dispoziţie noi sisteme de asistență, împreună cu multe soluţii Simply Clever.

Denumirea maşinii rămâne încă un secret, însă mai multe surse afirmă că a fost botezat Kosmiq sau cu o altă denumire ce conţine literele “K” şi “Q”. Amintim că al său concept a fost prezentat ca fiind primul vehicul hibrid din istoria mărcii, care foloseşte trei tipuri de carburant (benzină, CNG şi electricitate) şi primul cu tracţiune integrală, dar fără un arbore cardanic!

Vezi şi: (video) Noul VW Golf 8 a fost surprins fără camuflaj în Africa de Sud, alături de un SUV Skoda misterios

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/