image
Sursa foto: facebook.com/occupyguguta

Se cere DEMISIA IN CORPORE a Comisiei Electorale Centrale; Occupy Guguță: „CEC - prieten fidel al PD” // VIDEO

Demisia in corpore a Comisiei Electorale Centrale și tragerea la răspundere a membrilor care au sabotat premeditat și sistematic procesele democratice în Republica Moldova. Este solicitarea comunității Occupy Guguță, care a organizat un protest la sediul CEC.

Membrii comunității Occupy Guguță au venit la manifestație cu tobe și pancarte cu mesajul „Corupție, Eschivări și Cumetrism”, care ar semnifica cuvintele derivate de la abrevierea CEC. „Comisia se comportă ca un prieten fidel al Partidului Democrat și al aliaților acestuia”, afirmă membrii Occupy Guguță.

Evenimentul a fost marcat prin prezența lui Iurie Ciocan, membru CEC, fost șef al instituției, și cel care a atacat Promo-LEX pentru un raport privind activitatea formațiunilor politice înainte de alegeri, calificându-l drept „interferență în procesul electoral”.

„CEC se comportă ca un prieten fidel al Partidului Democrat și al aliaților acestuia - a demonstrat-o de nenumărate ori și continuă să o facă: nu reacționează în niciun fel la încălcările grave ale concurenților electorali - PDM, Partidul Șor și Socialiștii organizează pretinsă caritate, dar de fapt agitație electorală din bani dubioși; finanțarea ilicită a partidelor; cumpărarea de voturi; fac concerte electorale, practici dubioase de colectare a semnăturilor, etc. etc.; își permite, prin gura unui membru al său, să ia o atitudine halucinantă față de munca monitorilor electorali de la Promo-Lex, practic confirmând că CEC e capturat; ignoră cerințele cetățenilor din diasporă pentru exercitarea drepturilor lor electorale și, prin inacțiune, efectiv le încalcă drepturile”, susțin membrii comunității.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, nu a răspuns la apel, pentru a beneficia de dreptul la replică. Iar purtătorul de cuvânt al instituției, Corneliu Pasat, a declarat că „nu poate să-și exprime părerea despre cerințele protestatarilor” și că membrii CEC trebuie să se expună.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: