Breaking News

image
Sursa foto: mediafax.ro

Un mort și zeci de răniţi, în urma ninsorii şi viscolului în Europa Centrală

Ninsoarea şi viscolului care au afectat luni Europa Centrală s-au soldat cu decesul unei persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite, condiţiile meteo nefavorabile cauzând numeroase accidente rutiere şi o avalanşă în sudul Germaniei, informează agenţia de ştiri Dpa.

În Austria, în oraşul Faistenau, patru muncitori care curăţau zăpada de pe un acoperiş au căzut de la o înălţime de aproximativ şase metri. Unul dintre aceştia, în vârstă de 47 de ani, a decedat.

Tot în Austria, în provincia Stiria, din cauza ninsorii abundente, un autocar a ieşit de pe carosabil şi a alunecat mai mulţi metri pe un povârniş. Şoferul şi 12 pasageri au fost răniţi în urma accidentului produs în zona oraşului Aich, a transmis poliţia locală.

În Slovacia, vântul puternic şi ninsoarea au provocat mai multe accidente rutiere, iar zeci de mii de gospodării au rămas fără curent electric, scrie mediafax.ro.

În zona satului Oravska Polhora, aflat în apropierea graniţei Slovaciei cu Polonia, un autocar s-a ciocnit cu un autoturism pe un drum montan acoperit de zăpadă. Totuşi, în urma accidentului nu a fost rănit niciunul din cei 51 de pasageri ai autocarului, dintre care 47 copii.

În Cehia, numeroase drumuri au fost închise din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, iar un tren pe ruta Praga-Munchen a lovit un copac căzut pe şine în zona oraşului Domazlice, însă nu s-au înregistrat victime.

În sudul Germaniei, o avalanşă cu o lăţime de 300 de metri a lovit un hotel din zona oraşului Balderschwang, însă nu există victime în urma incidentului, potrivit poliţiei.

Accesul rutier spre mai multe staţiuni şi comunităţi din Austria a fost blocat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Autorităţile au transmis că 17.000 de persoane au rămas blocate în localităţi din regiunea Salzburg.

Serviciul de meteorologie din Germania estimează că ninsoarea va înceta în cursul nopţii de luni spre marţi, însă ar putea reîncepe de joi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: