După 10 ani, Microsoft se pregătește să renunțe și la Windows 7

Niciun sistem de operare nu are viață veșnică și nici n-ar trebui să fie altfel – era doar o chestiune de timp până ce Windows 7 să fie tras pe linie moartă.

Foto: PC

Cele mai mari drame individuale și colective au avut loc odată cu retragerea lui Windows XP de pe piață, eveniment urmat de renunțarea la suportul pentru sistemul respectiv. Asta nu-i împiedică pe mulți să folosească în continuare XP, care a reușit să se afirme ca cel mai îndrăgit sistem de operare pentru calculatoare, scrie playtech.ro.

Și pentru Windows 7 se apropie finalul vieții. După Vista, pe care mulți nici măcar nu se sinchisesc să-l ia în calcul, a apărut numărul 7, un sistem care a devenit destul de popular de-a lungul anilor. A fost un succes, suficient cât să-i facă pe oameni să nu renunțe la el, chiar dacă apăruse Windows 8. Acum, însă, e deja destul de învechit.

Cât de popular e Windows 7? Suficient de popular încât abia pe 2 ianuarie Windows 10 a reușit să ajungă să fie instalat pe mai multe PC-uri la nivel global. Chiar și acum, versiunea 7 a sistemului este folosită pe 42,8% dintre calculatoarele cu Windows. Sunt enorm de multe și vor rămâne foarte multe chiar și când suportul pentru Windows 7 va fi oprit, pe 14 ianuarie 2020.

Desigur, Microsoft va face toate eforturile posibile pentru a-i convinge pe utilizatori că trebuie să facă schimbarea. Ar fi și normal să o facă, având în vedere că lipsa suportului pentru un sistem de operare poate aduce probleme. Totuși, e greu să renunți la ceva cu care te-ai obișnuit, la nivel personal. În plus, la nivel profesional, sisteme întregi pot fi bazate pe Windows 7, iar tranziția nu e nici ieftină și nici simplă.


Pub