(video) Ion Terguță: Listele de semnături colectate au fost fotografiate și trimise primarilor din localitățile din Nisporeni

Ion Terguță spune că listele de smenături depuse de către acesta la Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală au fost fotografiate și transmite primarilor din localitățile raionului de unde a colectat semnături.

Foto: Facebook

„Un caz de o gravitate extremă s-a produs luni, în circumscripția electorală nr.17, la scurt timp după depunerea de către mine a dosarului de înregistrare în calitate de candidat la alegerile parlamentare. La numai câteva ore de la depunerea listelor cu semnăturile susținătorilor, acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. Mai multe persoane din satul Iurceni au reclamat că au fost contactate telefonic de către primarul localității și terorizate psihologic, pentru faptul că și-au depus semnăturile în susținerea candidatului opoziției antioligarhice.

Remarcăm că listele de subscripție și dosarul candidatului au fost recepționate personal de către președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală, Ana Buhnea, în lipsa altor membri ai consiliului. Suntem revoltați de faptul că aceasta a neglijat flagrant responsabilitățile sale facilitând accesul unor terțe persoane la dosarul candidatului Ion Terguță. Cer Comisiei Electorale Centrale investigarea imediată a circumstanțelor difuzării conținutului dosarului candidatului Ion Terguță, fapt ce contravine grav legilor electorale. Cer destituirea președintei Consiliului Electoral de Circumscripție, Ana Buhnea, ca și persoană imparțială și obedientă Partidului Democrat. Cer Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucționării procesului electoral și încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor de a alege”, a scris Ion Terguță, care intenționază să candideze pe circumscripția nr.17 din Nisporeni.

CEC nu a venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile lui Terguță.


Pub