Gheorghe Bobeică a depus o plângere la CEC: Într-o emisiune de la Moldova 1 ar fi fost menționată doar înregistrarea Maiei Sandu drept candidat în diasporă

Candidatul din circumscripția 50 Gheoerghe Bobeică a depus o plânegere la CEC în care scrie că înregistrarea sa drept candidat nu a fost menționată într-o emisiune de la televiziunea publică Moldova 1, în timp ce înregistrarea Maiei Sandu, din aceeași zi, a fost anunțată în emisiune.

Foto: Gheorghe Bobeică

„Prin prezența, vă informez, ca ieri seară, 14 ianuarie 2019, la orele 19, la emisiunea Mesager, (prezentatoare Dorina Iurcu) s-a anunțat înregistrarea ca candidat în deputați doar a doamnei Maia Sandu, fără ca să se menționeze și numele meu, care, de fapt, prin tragere la sorți, eram cu un număr înaintea ei - eu fiind numărul 3, doamna Sandu numărul 4 (hotărârea nr.21 a Consiliului Electoral de Circumscripție, dna Sandu având hotărârea sub numărul 22).

Așa dar, prin adoptarea acestor două Hotărâri eu și d-na Sandu am fost înregistrați în cursa electorală, fapt care trebuia de făcut public. În mass-media moldava s-a răspândit doar știrea că numai Maia Sandu a fost înregistrată. Să fie oare o manipulare pentru viitorii mei alegători? Am constatat cu amărăciune că în RM nu este imparțialitate în relatarea obiectivă a alegerilor parlamentare la TRM; la Realitatea md, tot părtinitor au oglindit acesta informație și alte mass-media, preluând cum se vede Mesagerul. După părerea mea a fost încălcată flagrant legislația electorală, stipulată și în punctul trei al Hotărârii Consiliului Electoral de circumscripție numărul 50, la Vest de RM care spune « Prezența Hotărâre intră în vigoare la data adoptării și se aduce la cunoștință publică ». Hotărârea cu privire la înregistrarea mea ca candidat a fost publicată pe site-ul Consiliului electoral cu multe greșeli de tipar, a fost scris eronat chiar și anul alegerilor parlamentare -2018, în loc de 2019, asta însă nu înseamnă că ea nu a fost adoptată la 14 ianuarie. De ce a tăcut Mesagerul? De ce au tăcut alte mass-media? Cer că toate mass-media care au răspândit numai o parte de adevăr să corecteze greșeală, aducându-mi public scuzele de rigoare pentru știrbirea imaginei mele în calitate de candidat independent cu drepturi egale în actuala campanie electorală.

Rog ca Comisia Electorală Centrală să urmărească că oglindirea și timpul de antenă acordat candidaților înregistrați să fie egală, fără a privilegia pe unii în defavoarea celorlalți candidați”, se scrie în plângere.

Amintim că ieri, CECE a înregistrat candidatul independent Gheorghe Bobeică în circumscripția nr.50, Europa de Vest. Acesta a depus 850 de semnături la CEC.


Pub