Audi, BMW sau Mercedes-Benz? Care producător a vândut cele mai multe maşini în 2018

Pentru Audi, BMW sau Mercedes-Benz, marii rivali germani, anul 2018 a fost unul de succes, totuşi mai puţin pentru băieţii din Ingolstadt. Conform datelor statistice, publicate mai devreme în acest an de către toţi cei din acest trio, ne arată că în 2018, în raport cu cei peste 7.5 miliarde de oameni care locuiesc pe planeta pământ, doar sub şapte milioane şi-au putut permite o maşină de clasă premium/lux pe care le oferă aceste mărci.

Şi dacă cifra populaţiei globului pământesc este în creştere, atunci respectiv, cresc şi vânzările de maşini. În 2018 s-a bucurat de asta doar BMW şi Mercedes-Benz, în timp ce Audi s-a mai confruntat atât cu urmările scandalului Dieselgate, cât şi cu procesul de trecere la noua metodă de testare a emisiilor şi consumului WLTP.

Foto: carmagazine.co.uk

Aflăm deci că Audi s-a clasat pe locul trei în acest top al vânzărilor printre cei mai celebri constructori germani, cu un total de 1.812.500 de maşini realizate la nivel mondial. Cifra este mai mică cu 3.5% decât rezultatul atins în 2017, iar în particular pentru Europa este redusă cu 13.6%.

Pe continentul de unde îşi are originea, Audi a înlocuit aproape o treime din livrările sale cu schimbări de model importante pentru A1, A6, A7 și Q3 de la începutul anului. O veste bună este că modelul A7 s-a dovedit a fi popular, fiind vândut în peste 10.000 de exemplare din ianuarie 2018. De asemenea, producătorul menţionează că a reuşit să atragă deja peste 16.000 de comenzi pentru primul său SUV electric, noul e-tron, ale cărui vânzări încep în acest an. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub