Istoria „norocosului” la tombolele organizate de un Centru Comercial din capitală. Ieri trebuia să ridice premiul de 10.000 de euro, astăzi a fost lipsit de el

Internauții au identificat cel mai norocos moldovean, la prima vedere. Un Centru Comercial și de Agrement organizează anual câte o tombolă pentru a bucura clienții. Doar că, în fiecare an, un oarecare Surugiu Mihai se găsește pe listă, a scris altfel.md

Foto: Wikipedia

Linia norocoasă a lui Surugiu Mihai a început din anul 2013, atunci când acesta s-a ales cu o sanie. În 2017 acesta s-a ales cu premiul cel mare, un Suzuki SX4. Anul următor, acesta la fel se găsește în lista câștigătorilor, Mihai s-a ales cu un televizor LED. Și anul acesta i-a surâs norocul, s-a ales cu premiul cel mare, și anume 10.000 de euro.

Acesta însă a fost exclus din tombolă anul acesta, iar premiul îl va ridica câștigătorul de rezervă, conform reacției a administrației.

Mihai Surugiu / Sursa:facebook
Mihai Surugiu / Sursa:facebook
Mihai Surugiu / Sursa:facebook
Mihai Surugiu / Sursa:facebook

Reacția oficială a centrului comercial și agrement:

În data de 14 ianuarie 2019 a avut loc extragerea premiilor pentru Tombola Aniversară, ce s-a desfășurat în conformitate cu Regulamentul oficial al tombolei „Crăciun de poveste la Shopping MallDova”. Potrivit Regulamentului, Articolul V, al.1, „la tombolă poate participa orice persoana fizică, care a făcut cumpărături în sumă minimă de 300 lei.” Totodată, Art. VI, al.1 și al. 2 prevede că „pentru un singur bon de casă se acordă câte un singur cupon pentru a participa la extragerea premiului, iar cu cât este mai mare suma în bon, cu atât mai multe cupoane are dreptul persoana să primească.”

După extragerea taloanelor care au fost colectate în cadrul Tombolei Aniversare, numele câștigătorilor au fost publicate pe pagina de facebook a „Shopping MallDova” și pe pagina web oficială a centrului comercial. Potrivit procedurii reglementate de art. VII, al.7, în termen de maxim 72 de ore, câștigătorii urmau a fi verificați pentru a fi validați. În urma evaluărilor s-a constatat că persoana care a câștigat Marele Premiu a participat la tombolă cu mai multe bilete, fapt ce a trezit suspiciuni cu privire la încadrarea acțiunilor acesteia în regulamentul loteriei.

Potrivit Regulamentului oficial al tombolei, art. VIII, al.3, „organizatorul este îndreptățit sa ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de fraudă a sistemului, abuz sau orice alte tentative ce ar putea afecta imaginea sau costurile acestei Campanii. Ca urmare a acestui fapt, participantul care a încercat sau a fraudat Regulamentul companiei va fi publicat în Lista neagră a participanților și nu i se va mai permite participarea ulterioară în orice promoție desfășurata de către Organizator.”

Prin urmare, câștigătorul Marelui Premiu a fost exclus automat din concurs, iar Marele Premiu, conform Regulamentului, va fi oferit câștigătorului de rezervă.

Totodată, compania precizează că a inițiat o anchetă internă complexă, în vederea clarificării circumstanțelor ce au dus la desemnarea unui câștigător suspicios. Mai mult, în caz de necesitate, vor fi implicate instituțiile de resort.

Ca urmare a acestui incident, vor fi analizate mecanismele de organizare a tuturor tombolelor și concursurilor cu premii, ce au loc la inițiativa „Shopping MallDova”, cu aplicarea ulterioară a unor măsuri suplimentare, în vederea asigurării transparenței și corectitudinii maxime în procesul de desfășurare a acestora.

Shopping MallDova a activat în conformitate cu legislația națională, siguranța și satisfacția vizitatorilor fiind prioritatea Nr.1 a centrului comercial.


Pub