(doc) PCRM cere anularea înregistrării socialiștilor în alegerile parlamentare: Ce acuzații li se aduc

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a depus o Contestație la CEC privind anularea înregistrării Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare. Potrivit PCRM, mai mulți socialiști ar fi făcut agitație electorală începând cu data de 27 decembrie 2018.

Foto: UNIMEDIA

„Codul Electoral defineşte expres agitaţia electorală ca acţiuni de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze pentru unii sau pentru alţi concurenţi electorală”, se arată în Contestație.

PRCM / Sursa:CEC
PCRM / Sursa:CEC

Găsiți aici lista candidaților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pe circumscripția națională la alegerile din februarie curent.

Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă, atât de către CEC, la nivel național, cât și de către consiliile electorale, în circumscripțiile uninominale, va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

CEC atenționează că orice acțiune de agitație electorală, pînă la începerea oficială a campaniei electorale, reprezintă o încălcare a legislației electorale.

Totodată, Comisia, îndeamnă reprezentanții partidelor politice, mass-mediei, societății civile, cetățenii și alți subiecți electorali să respecte cu strictețe prevederile legale, în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului și să manifeste un comportament corect și decent, în conformitate cu regulile de etică.

Amintim că prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 197 din 27 iulie 2018 a fost stabilită data de 24 februarie 2019 pentru desfășurarea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova.


Pub