Au depus flori la bustul lui Eminescu
Social 15 ianuarie 2019, 19:36 | 887

Zeci de politicieni s-au perindat astăzi prin Aleea Clasicilor din Chișinău, pentru a-l omagia pe Eminescu. Printre primii, cu un buchet de flori, la bustul poetului a venit președintele Igor Dodon. Apoi au venit și unii deputați, dar nimeni din conducerea Parlamentului. De la Guvern a fost doar ministrul Culturii. Flori au depus și politicieni din opoziție. Aceștia au recitat și versuri din Eminescu.

”S-a născut moldovean, în Moldova, dar a plecat din viață în România, după ce acea parte a teritoriului a devenit a României”. Asta știe despre Mihai Eminescu președintele Igor Dodon.

Să depună flori au venit și deputații PSRM, în frunte cu șeful actual al partidului.

În viața sa, Eminescu a făcut mai mult decât toate guvernele, care au fost la Chișinău și București, a declarat presei Tudor Deliu, de la PLDM.

”Eminescu este un clasic la nivel mondial”, consideră Alexandru Slusari, reprezentantul Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Iar colegul său, Chiril Moțpan, a recitat din oprea poetului nepereche.

Mihai Eminescu s-a născut la Botoșani pe 15 ianuarie 1850, fiind cel de-al șaptelea copil dintre cei 11 ai familiei Eminovici. A fost poet, prozator și jurnalist român, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Mihai Eminescu s-a stins din viaţă la 15 iunie 1889, la 39 de ani, iar cauza morții sale a rămas un mister până în prezent. A fost îngropat la Cimitirul Belu din București.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie