Garmandir, fără pedeapsă
Social 16 ianuarie 2019, 15:59 | 1435

Conducerea Serviciului Fiscal de Stat consideră că angajații instituției nu pot fi pedepsiți pentru un comportament inadecvat în afara orelor de serviciu. Așa a reacționat administrația structurii la o solicitare a postului nostru de televiziune să ia atitudine față de un inspector, care și-a permis să insulte un reporter. Am depus o plângere și la Procuratura Generală, dar un răspuns nu am primit, deocamdată.

După ce inspectorul principal Mihail Garmandir l-a insultat pe reporter, Jurnal TV a cerut Serviciului Fiscal să-l pedepsească pe angajat. Într-un răspuns oficial venit la redacție, Serviciul scrie că a examinat solicitarea depusă și anunță că are posibilitatea legală de a interveni, cităm, ”doar în situația în care angajatul acesteia încalcă normele legale, în cadrul orelor de muncă”.

Mihail Garmandir a fost sunat de către reporterul Jurnal TV în contextul unui dosar penal pentru corupere, în care inspectorul a figurat în anul 2013. Dar și pentru a face unele precizări cu privire la averea, pe care Garmandir a declarat-o oficial. Jurnal TV a depus o plângere și la Procuratura Generală, prin care solicită tragerea la răspundere a funcționarului pentru intimidarea unui jurnalist. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu amendă de până la 32 de mii de lei sau închisoare de până la doi ani. Ofițerul de presă al instituției, Maria Vieru, ne-a spus că plângerea a fost redirecționată la Procuratura municipiului Chișinău, care la rândul ei, a expediat-o la Procuratura Sectorului Botanica, de la care încă nu am primis un răspuns. Mihail Garmandir este inspector principal în cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Locuiește într-o casă impunătoare în orașul Codru. Imobilul este indicat în darea de seamă cu privire la avere cu o valoare cu mult mai mică decât prețul de piață. În declarația pentru anul 2017, angajatul Serviciului Fiscal a specificat că a intrat în posesia unei mașini de teren model Mitsubishi, în valoare de 25 de mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!