19:52:08 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Năstase: „Știu cât de greu este departe de țară. Am fost și eu ca voi”; Replica unui cetățean care muncește în Grecia: „Diaspora e atunci când îți înmormântezi tatăl prin Skype, nu când îți zvârli fundul în avion să te duci la Franfurt”

Partide/Comunicate 15.01.2019 09:39 Vizualizări1667 Autor: Ziarul National
VIDEO // Năstase: „Știu cât de greu este departe de țară. Am fost și eu ca voi”; Replica unui cetățean care muncește în Grecia: „Diaspora e atunci când îți înmormântezi tatăl prin Skype, nu când îți zvârli fundul în avion să te duci la Franfurt”


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a lansat ieri, într-o intervenție live pe Facebook, un apel către cetățenii care muncesc peste hotare prin care îi îndeamnă să iasă masiv la urne și să voteze cei trei reprezentanți din partea Blocului „ACUM” în circumscripțiile de peste hotare la alegerile parlamentare din februarie.

„Știu cât de greu este departe de țară, vă înțeleg poate cel mai bine. Am fost și eu ca voi printre străini, dar m-am întors acasă. Știu și cât de greu este aici, acasă, departe de familie, singur, fără bucuria pe care ți-o pot oferi zilnic copiii tăi atunci când sub privirile tale pe Skype, Facebook sau Odnoklassniki cresc departe, departe de tine. Știu cum se simt cei de acasă, de care voi sunteți departe. Acum și eu sunt ca și ei”, își începe live-ul Andrei Năstase.

Liderul PPDA crede că trei circumscripții pentru doaspora sunt foarte puține, având în vedere că peste un milion de moldoveni au plecat la muncă peste hotare.

„Știu sigur că toți cei care astăzi locuiți în străinătate, toți cei care urmăriți ceea ce Platforma DA și PAS fac de atâția ani, toți cei care urmăriți și sprijiniți lupta noastră cu trădătorii Moldovei, cu Plahotniuc, Dodon, Șor și cu toată armata lor de trepăduși, aveți încredere în noi”, mai spune Năstase.



„Tu, Nastase, ești diaspora?! Să vă spun eu, escrocilor, ce înseamnă diaspora!”, a replicat, tot pe Facebook, Alic Tudoreanu, un moldovean care muncește în Grecia și este membru al Partidului Mișcarea Populară Antimafie.

Acesta l-a acuzat pe Năstase, ținând în mâini o pancartă pe care era scris „Plahotniuc - criminal”, că ar fi văzut diaspora „numai în Palma de Mallorca, alături de nașul Țopa”.

Alic Tudoreanu își povestește viața sa de emigrant, afirmând că diaspora e atunci când la 18 ani îți cumperi un bilet la trenul de pe ruta Chișinău-Moscova, mănânci pâine neagră cu lapte și, când aduni ceva bani, te gândești cum îi ascunzi ca să nu ți-i ia miliția pentru a-i putea aduce acasă.

Emigrantul mai spune cât de greu a ajuns apoi în Grecia și cum a văzut mormintul unei moldovence care a suferit atac de cord pe drum, nereușind să mai ajungă la destinație.

„Diaspora e atunci când îți înmormântezi tatăl prin Skype și plătești 700 de euro pentru un bilet la avion, când mama suferă atac cerebral acasă. Nu să-ți zvârli fundul în avion și să de duci când vrei la Frankfurt, de două-trei ori pe săptămână”, explică Tudoreanu.

Acesta amintește că anume Năstase a fost avocatul lui Vlad Plahotniuc și îndeamnă cetățenii să nu se lase „păcăliți”: „Năstase și Maia Sandu sunt o altă mafie. O să vină ziua când o să cădeți toți - și mafia lui Plahotniuc, și mafila lui Lucinschi și Filat din care fac parte Maia și Andrei Năstase”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md