21:32:08 24.04.2024
Stiri

FOTO // Mașini NOI pentru transportarea reținuților aflați în custodia Poliției: Au costat aproape 19,5 milioane de lei

Social 15.01.2019 14:00 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
FOTO // Mașini NOI pentru transportarea reținuților aflați în custodia Poliției: Au costat aproape 19,5 milioane de lei


Angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP) au, începând de astăzi, îcă 39 de automobile noi de serviciu.

Douăzeci și cinci de mașini sunt de model „Dacia Duster” și sunt destinate îmbunătățirii capacității oamenilor legii de reacționare la apelurile de urgență ale cetățenilor, iar alte 14 - de model „Ford Tranzit”, care vor fi folosite la transportarea persoanelor care se află în custodia Poliției.

Atutomobilele „Dacia Duster” sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) și comunicare (stații TETRA), iar „Ford”-urile - cu sisteme moderne de climatizare, iluminare, monitorizare video, precum și de siguranță a persoanelor în timpul transportării.

„Prin intermediul noilor achiziții, se urmărește diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, garantarea respectării drepturilor, securității și siguranței persoanelor pe perioada transportării, cât și îmbunătățirii condițiilor de muncă pentru polițiștii implicați în astfel de misiuni. Astfel, ne propunem să fim mai vizibili, proactivi și orientați spre nevoile cetățenilor” a menționat astăzi șeful IGP, Alexandru Pînzari, la evenimentul de transmitere a automobilelor.

Mașinile au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Valoarea totală a achiziției constituie 19,48 de milioane de lei.

Până în prezent, cu suportul UE au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md