17:53:49 29.03.2024
Stiri

Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, a devenit Ambasadorul Unirii

Social 15.01.2019 18:00 Vizualizări2223 Autor: Ziarul National
Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, a devenit Ambasadorul Unirii Info-Prut


Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic ,,Gheorghe Asachi”, un promotor al românismului în Republica Moldova, a primit titlul de Ambasador al Unirii. Certificatul a fost acordat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 prin persoana liderului unionist George Simion.

„Văd aceste titluri nu ca pe un premiu, ci ca o obligație pentru deținător de a reîntregi neamul nostru prin Unirea pe cale pașnică a României și Republicii Moldova într-un singur stat suveran, în baza dreptului istoric și pentru un viitor prosper. Ambasadorul va depune toate eforturile necesare pentru înfăptuirea dezideratului Unirii”, a declarat liderul unionist, George Simion.

Directorul instituției spune că a fost alături de mișcarea unionistă și de tinerii care promovează mesajul Unirii în spațiul românesc.

„Vă mulțumesc pentru certificatul acordat, de Ambasador al Unirii. La catedră, în calitate de profesor de istorie și de președinte al Consiliului de Salvare a Cimitirului Eroilor, și în special al Congresului Profesorilor, care este semnatar al Convenției pentru Centenar, am promovat mesajul Unirii, care va rămâne unul esențial în activitatea mea în continuare și urez tuturor să-și mobilizeze forțele pentru următorii ani de a realiza idealul tuturor românilor – de a trăi într-un singur stat”, a declarat Boris Volosatîi.

De Ziua Naţională a României şi cu ocazia Centenarului Marii Uniri, elevii şi profesorii Liceului Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău au afişat un banner cu un mesaj emoţionant. La un etaj al liceului a fost întins un banner cu harta reunificată a României şi Republicii Moldova şi cu următorul mesaj: „Istoria ne obligă”.

Sursa: Info-Prut


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md