(video) „Ne pregătim de BAC împreună”. O tânără din Moldova a inițiat un blog în care dă sfaturi utile absolvenților

collage

Valeria Angheluță, este o absolventă din Capitală, care a hotărât să încurajeze elevii să se pregătească pentru examenele de bacalaureat. Valeria o face într-un mod inedit, iar pentru aceasta a pus bazele unui vlog. Prin intermediul acestuia, tânăra încurajează elevii claselor terminale și se împarte cu mai multe trucuri care i-ar ajuta. 

Tânăra recunoaște că a început blogul pentru a promova lectura în rândul tinerilor și pentru a-i motiva, și încuraja să avanseze în procesul de studii. „Blogul este pasiunea mea, dar totodată și o mare provocare, dat fiind faptul că sunt o persoană destul de timidă,iar clipurile pe care le fac mă ajută să ies cumva din zona mea de confort. Întotdeauna mi-am dorit să ajut oamenii și cred că ăsta e și scopul acestui blog – să fiu un mic ,,ghid” pentru tinerii de astăzi, fiind și eu într-un proces continuu de dezvoltare, înțeleg cât e de important să fii motivat și să crezi în tine”.

Pentru că este autodidactă, Valeriei îi ia suficient de mult timp realizarea unui video, dar pasiunea pentru munca sa îi este cea mai importantă călăuză. „Fiecărui clip dedic nu mai puțin de patru ore. Cel mai dificil este să vii cu idei interesante și să realizezi un scenariu captivant. Deja procesul de editare durează mai puțin, dat fiind faptul că încă învăț să utilizez aceste programe și nu folosesc toate opțiunile acestora în clipuri”.

Eleva se inspiră din cărți, de la alte canale de Youtube, din diverse experimente științifice. Tânăra recunoaște că înainte de a da sfaturi, ea le aplică pentru propria persoană. „Tot ceea ce citesc aplic mai întâi în viața mea, pentru că este important pentru mine să vin cu o informație veridică și să fie utilă”.

Primele reacții la video-urile sale au fost pozitive și au încurajat-o pe tânără să continuie. „Primul clip a fost, cred eu, unul reușit. Am avut comentarii de încurajare și chiar unele recomandări pentru un conținut cât mai captivant. Oamenii care îmi scriu sunt cea mai mare motivație și îmi oferă mai multă încredere în mine”.

Valeria nu se limitează la ideea inițială, ea vrea să o dezvolte. „Vreau să dedic acest blog studiilor,lecturii,dar și altor subiecte importante pentru tinerii de astăzi.Îmi place foarte mult să călătoresc și atunci când o voi putea face mai des, cu siguranță aș vrea să împărtășesc tot ceea ce descopăr”.

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente