Peste două mii de persoane din Capitală s-au adresat la medic cu viroze, săptămâna trecută

viroze

Peste 2100 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei.

Potrivit sursei citate, cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani, la care au fost înregistrate 758 de cazuri, transmite MOLDPRES.

„Alte 482 de cazuri au fost stabilite la copiii între 5 și 14 ani. Din numărul total de bolnavi, 122 au fost spitalizați. Totodată, în această perioadă au fost raportate 25 de cazuri de gripă. În instituțiile medicale continuă vaccinarea antigripală a persoanelor cu risc sporit de infectare. În luna decembrie anul trecut, au fost vaccinate peste 2150 de persoane”, a spus Olaru

Tot săptămâna trecută, în capitală, au fost înregistrate 14 cazuri de tuberculoză și 54 de cazuri de varicelă. De asemenea, circa 100 de persoane s-au adresat la medici cu fracturi și traumatisme.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente