Ultima oră: VW AG şi Ford Motor Company au anunţat lansarea unei alianţe la nivel global

Concernele auto Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat astăzi primele acorduri oficiale într-o alianță largă care poziționează companiile într-un mod care va stimula competitivitatea și va servi mai bine clienții într-o epocă de schimbare rapidă în industrie.

CEO-ul Volkswagen Dr. Herbert Diess și CEO-ul Ford Jim Hackett au confirmat că companiile intenționează să dezvolte în comun microbuze comerciale și pick-up-uri de dimensiuni medii pentru piețele globale începând cu anul 2022. Alianța va conduce la scară semnificativă și în mod eficient în acest segment, iar înţelegerea le va permite ambelor companii să facă schimb de investiții în arhitecturi de vehicule care oferă capabilități și tehnologii distincte.

Companiile estimează că această cooperare în domeniul maşinilor comerciale şi a pick-up-urilor va arăta rezultate anuale îmbunătățite înainte de impozitare, începând cu anul 2023.

În plus, Volkswagen și Ford au semnat un memorandum de înțelegere pentru a investiga colaborarea pe sectorul de vehicule autonome, servicii de mobilitate și vehicule electrice, și au început deja să exploreze oportunități. Ambele companii au afirmat, de asemenea, că sunt în măsură să ia în considerare în viitor alte programe de vehicule făcute în comun. Echipele vor continua să lucreze prin stabilirea detaliilor în următoarele luni.

“În timp, această alianță va ajuta ambele companii să creeze valoare și să răspundă nevoilor clienților și societății noastre. Aceasta nu numai că va conduce la creșteri semnificative ale eficienței și va ajuta ambele companii să-și îmbunătățească aptitudinile, dar și ne oferă ocazia de a colabora la modelarea următoarei ere de mobilitate”, a spus Hackett.

Diess a adăugat: “Volkswagen și Ford vor valorifica resursele colective și pozițiile complementare pe piață pentru a servi chiar mai bine milioane de clienți din întreaga lume. În același timp, alianța va fi o piatră de temelie pentru efortul nostru de îmbunătățire a competitivității”.

Alianța, care nu atrage după sine încredere şi/sau proprietăţi încrucişate (gen uzine comune) între cele două companii, va fi guvernată de un comitet mixt. Acest comitet va fi condus de Hackett și Diess și va include directori executivi ai ambelor companii.

FOTO: movenews.gr

Ford și Volkswagen au deja afaceri puternice în segmentele de vehicule menţionate în întreaga lume, cu modele cu renume precum familia Ford Transit și Ranger, precum și Volkswagen Transporter, Caddy și Amarok. Volumul vehiculelor comerciale uşoare realizate de cele două companii în 2018 au fost de aproximativ 1.2 milioane de unităţi, ceea ce ar putea reprezenta cea mai mare colaborare a industriei ca scară de producție.

Cererea pentru pick-up-uri de dimensiuni medii, cât şi pentru camionete comerciale, este de așteptat să crească la nivel global în următorii cinci ani. Alianța va permite companiilor să-și împartă costurile de dezvoltare, să-și influențeze capacitățile de producție respective, să sporească capacitatea și competitivitatea vehiculelor lor și să asigure eficiența costurilor, menținând în același timp caracteristici distincte ale mărcii din care fac parte.

Ca un angajament al alianţei proaspăt formate, Ford va dezvolta și va construi pick-up-uri de dimensiuni medii pentru ambele companii, care vor intra pe piață din 2022. La fel, pentru ambele părți, Ford intenționează să dezvolte și să construiască camionete comerciale mai mari pentru clienții europeni, iar Volkswagen intenționează să dezvolte și să construiască un city van.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/