/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un post autohton de televiziune, avertizat public de Consiliul Audiovizualului, în urma unei plângeri a Partidului Democrat

missing
15 ianuarie 2019, ora 17:13

Postul autohton de televiziune TVC 21 a fost avertizat public de Consiliul Audiovizualului (CA), în urma unei plângeri a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Potrivit CA, Vadim Moțarschi,  reprezentantul PDM cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală (CEC), s-a plâns la CA de faptul că moderatorii emisiunilor „Ora Expertizei” de la Jurnal TV și „Important” de la TVC 21, nu au intervenit suficient în edițiile la care au fost invitați copreședinții blocului ACUM DA PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru a-i împiedica să facă agitație electorală.

„Rezultatele monitorizării au constatat că în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” din 02 ianuarie 2019, difuzată de postul de televiziune „Jurnal TV”, și a emisiunii „Главное” din 03 ianuarie 2019, difuzată de postul de televiziune „TVC 21”, nu a fost făcută agitație electorală pentru Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” sau membrii acestuia. Au fost semnalate momente în care moderatorii emisiunii interveneau, atenționând invitații privind restricțiile în care se desfășoară emisiunea”, se menționează într-un comunicat al CA.

În același timp, rezultatele monitorizării efectuate de CA au mai atestat că postul de televiziune „TVC 21”, în cadrul emisiunii „Important” din 04.01.2019, a comis derogări de la prevederile art. 13 alin. (6) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova: „Invitatul emisiunii a făcut afirmații dure și și-a expus propria opinie vizavi de alți concurenți electorali, iar moderatorul emisiunii Liviu Moraru nu a intervenit suficient pentru a echilibra situația”, precizează reprezentanții CA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram