Un român în vârstă de 38 de ani a încercat să intre în Republica Moldova cu alte false

Un român în vârstă de 38 de ani a încercat să intre în Republica Moldova cu alte false.

Foto: borders

Pentru autoturism cetățeanul român a prezentat toate documentele necesare pentru a-i fi autorizată trecerea frontierei de stat. Din primele cercetări asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Ucraina, polițistul de frontieră a observat mai multe semne de falsificare. A fost confirmat ulterior falsul documentului după verificarea minuțioasă cu ajutorul tehnicii speciale.

La audieri bărbatul a fost nestatornic în declarații, menționând că permisul l-ar fi obținut pe căi legale în Ucraina, unde ar fi avut viză de reședință. Actul falsificat a fost ridicat și transmis către expertiză.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal cu trimitere la prevederile art.361 al.1 CP al RM, conform căruia riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Cetățeanului României i-a fost permisă trecerea frontierei de stat, însă deja și-a continuat călătoria ca pasager.

În 2018, la controlul de frontieră au fost identificate 141 de premise de conducere false și falsificate, numărul acestora fiind în creștere comparativ cu anul 2017, circa 40%.


Pub