(video) PSRM solicită deschiderea a 230 de secții de vot peste hotarele R. Moldova: „Nu trebuie să punem întrebarea dacă va veni sau nu cetățeanul la vot”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită să fie deschise 230 de secții de votare pentru scrutin electoral din 24 februarie 2019. Despre aceasta s-a anunțat într-o conferință de presă susținută de Ion Ceban, Zinaida Greceanîi și Maxim Lebedinschi.

Foto: UNIMEDIA

Mai exact, PSRM socilită Comisiei Electorale Centrale să deschidă secții de votare luând în calcul numărul real al cetățenilor care se află peste hotarele Republicii Moldova și nu în baza înregistrărilor prealabile. Astfel PSRM propune deschiderea a 100 de secții de vot în circumscripția Europa de Vest, altele 100 în Europa de Est și 30 în circumscripția SUA și Canada.

„Nu trebuie să punem întrebarea dacă vor veni sau nu să participe cetățenii la scrutin. Guvernarea trebuie să asigure cetățenilor dreptul la vot”, a declarat Ion Ceban.

PSRM anunță că își rezervăm dreptul să conteste decizia Guvernului în cazul în care va decide deschiderea unui număr insuficient de secții de vot, și să o atace în instanța de judecată.


Pub