(doc) Mult mai sărac decât Plahotniuc, dar totuși bogat: Ce avere declară președintele de onoare al PD-ului, Dumitru Diacov

Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, timp de doi ani, a câștigat peste 354 de mii de lei numai din salariu de deputat.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, Diacov a mai câștigat 19 mii de lei și 2000 de dolari din dobândă de la două conturi bancare.

Timp de doi ani, democratul a primit pensie în valoare de peste 223 de mii de lei de la bugetul de stat al RM, iar soția acestuia 287 de mii de ruble – pensie din Federația Rusă.

În același timp, familia democratului a câștigat 4500 de euro din chiria unui apartament la Moscova, dar și 144 de mii de lei din chiria unui spațiu pentru Partidul Democrat.

De asemenea, liderul de onoare a PD-ului are un apartament de 69 de metri pătrați, o casă de locuit pe peste 1,2 milioane de lei și un garaj cu o valoare de peste 100 de mii de lei.

Familia lui Dumitru Diacov are în posesie și trei automobile, cărora nu le indică valoarea, și un ceas, care, potrivit unor site-uri de vânzări, costă peste 100 de mii de lei.

În același timp, Diacov are trei conturi bancare. Unul cu peste 413 mii de lei, altul cu peste 3 mii de dolari și unul cu 2900 de euro.

UNIMEDIA precizează că Dumitru Diacov se află pe locul 10 în lista de partid pentru alegerile parlamentare din 24 februarie și candidează din partea formațiunii în circumscripția 40 - Cimișlia.


Pub