(audio) Scriitorul Vladimir Beșleagă explică participarea sa la lansarea în campanie electorală a Monicăi Babuc

Deși a fost prezent la lansarea candidaturii Monicăi Babuc, în circumscripția 22, scriitorul Vladimir Beșleaga spune că „de fapt, legea generală este că oamenii de creație, oamenii de cultură nu trebuie să se implice în politică”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Beșleagă spune că a mers în calitate de "persoană particulară" pentru a nu pune imaginea Uniunii Scriitorilor la bătaie. Asta pentru „că această doamnă sau prin ajutoarele sale a încercat să obțină simpatia președintelui nostru, al Uniunii Scriitorilor” și pentru ca președintele Uniunii să nu participe la acea reuniune, i-a propus acestuia ca el să meargă în locul său.

„Hai să răspund la întrebarea: De ce eu am mers să stau alături la lansarea în campania electorală a unei doamne ministru, care face parte din Partidul Democrat, adică partidul de guvernare? S-a întâmplat așa că această doamnă sau prin ajutoarele sale a încercat să obțină simpatia președintelui nostru, al Uniunii Scriitorilor. Și dl președinte, care are experiența mai veche, mai interesantă a hotărât să se consulte cu mine, să-mi ceară sfatul. Și eu i-am spus: Dle președinte, dumneata ca persoană oficială e contraindicat să te duci, să te prezinți, că atunci înseamnă că toată uniunea, dumneata n-ai nici un drept să reprezinți întreaga uniune, opinia dumitale”, dar în același timp un fapt că noi colaborăm cu acest Minister al Culturii, care suntem într-o situație foarte grea economică și de toate astea, nu am putut să refuzăm în ansamblu sau în bloc și am zis să merg eu ca persoană particulară. Și am mers, și am susținut, și am vorbit în fața publicului despre calitățile profesionale. Nu m-am referit la politica partidului, pentru că eu sunt deasupra oricăror partide și nu mă pliez, și nu mă mulez pe nici o ideologie și pe nici o doctrină. Noi avem libertatea noastră, statutul nostru de oameni de creație”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că mai mulți oameni de cultură, printre care și dirijorul Nicolae Botgros, au fost prezenți la lansările mai multor candidați ai Partidului Democrat. Ulterior, Nicolae Botgros, și-a anunțat candidatura la parlamentare în circumscripția 42 Cantemir-Cahul.


Pub