Atacul lui Sergiu Mocanu la adresa UNIMEDIEI: „Am toata averea sechestrată de Plahotniuc și bandiții lui”

Sergiu Mocanu, liderul Partidului Politic Mişcarea Populară Antimafie a venit cu o reacție acidă pe pagina sa de Facebook la adresa UNIMEDIA. Asta după ce am realizat o știre în baza declarației de avere a lui.

Foto: www.ipn.md

„Am toata averea sechestrată de Plahiotniuc și bandții lui. Orice bănuț declarat drept venit ar intra imediat în buzunarele lor. Din acest motiv, cheltuiele mele și le-au asumat apropiații mei. Punct”, a explicat Mocanu pe pagina sa de Facebook de ce nu a menționat vreun venit. Am păstrat ortografia originală și publicăm mai jos un facsimil al postării sale.

Sergiu Mocanu / Sursa:Facebook

Vladimir Plahotniuc nu a comentat acuzațiile. Atât purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, cât și reprezentantul formațiunii la CEC, Vadim Moțarschi nu au răspuns la apelurile noastre pentru a oferi un comentariu.

Pe lângă explicații, fostul consilier al lui Voronin a lansat însă și un atac suburban în adresa UNIMEDIA. Contactat telefonic, Sergiu Mocanu și-a menținut declarațiile și s-a arătat revoltat pentru că redacția noastră nu i-a cerut o reacție și pentru că, în ultima perioadă nu am făcut știri despre activitatea formațiunii sale. De asemenea, Mocanu s-a supărat că în titlu, cuvântul sărac și Antimafie a fost scris în ghilimele.

Condamnăm reacția suburbană a lui Sergiu Mocanu și considerăm că astfel de atacuri nu reprezintă altceva decât intimidări și îngrădirea dreptului la liberă exprimare. UNIMEDIA este o investiție privată independentă, liberă și care activează după principiile unei prese libere și echidistante. Respingem categoric orice acuzații și regretăm derapajele unor concurenți electorali înainte de scrutinul din 24 februarie.

Știrea despre averea declarată a liderului Antimafie arată că spre deosebire de alți lideri de partide, declarația de avere al lui Sergiu Mocanu pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, este practic goală.

Candidatul pentru alegerile parlamentare a ținut să indice doar faptul că deține o casă cu o suprafață de 50,2 metri pătrați, privatizat în anul 1996 și care are o valoare de 700 000 lei.


Pub