Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Studentul care în 2015 a…

Studentul care în 2015 a înjunghiat un tânăr din R. Moldova, condamnat pe viaţă în România

Foto: agorapress.ro

Curtea de Apel a menţinut sentinţa primei instanţe care stabilit ca Aurelian Giosan să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Tânărul a primit condamnarea după ce în 2015 și-a înjunghiat doi colegi într-o cameră de cămin a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din România. Deși una dintre victime a supraviețuit, cel de-al doilea tânăr, originar din R. Moldova, a decedat din cauza numeroaselor răni.

Potrivit Ziarului de Iași, Aurelian Giosan (23 de ani) a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, magistraţii stabilind pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă. In­stan­ţa a mai decis ca să plătească daune totale de 500.000 de euro aparţinătorilor studentului care a murit sau celui care a fost grav rănit în timpul măcelului.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri”, venind dinspre camera 49, locul crimei. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum. Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi i-au observat pe Victor Nour, originar din R. Moldova, şi Casian Harpă, doi colegi de cameră de-ai lui Giosan, zăcând. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpă şi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat. El a precizat că fapta a fost comisă de o altă persoană. De aceea, în timpul procesului, a solicitat în mai multe rânduri să fie pus în libertate.

Foto: agorapress.ro