Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Unul dintre „frizerii din Călărași”,…

Unul dintre „frizerii din Călărași”, reținut pentru că și-ar fi șantajat iubita

Cozma Castraveț, unul dintre „frizerii de la Călărași” care au tuns forțat doi tineri la o benzinărie, a fost reținut de Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fiind acuzat de șantaj. La scurt timp după ce s-a ales cu o amendă penală de peste 50 de mii de lei pentru huliganism, Cozma a fost reținut pe 10 ianuarie, fiind suspectat că a cerut bijuterii prețioase de la iubita sa pentru ca să nu publice imagini defăimătoare cu aceasta.

Potrivit Procuraturii, la data de 24 decembrie 2018, bărbatul, intrând în posesia unor poze cu caracter intim ale unei femei, prin intermediul aplicației telefonice „Viber” a cerut să-i fie transmise mai multe bijuterii din aur, care îi aparțineau victimei, amenințând-o că în caz contrar le va face publice.

Ulterior, pe 9 ianuarie 2019, Cozma l-a trimis la întâlnirea cu victima pe un amic de-al său, spunându-i că urma să primească o datorie.

„Intermediarul a fost prins în flagrant în momentul primirii bunurilor estorcate și a făcut declarații demascatoare cu privire la adevăratul făptuitor, acesta din urmă fiind reținut în data de 10 ianuarie curent”, se precizează într-un comunicat de presă al PCCOCS.

Cozma Castraveț a fost anterior condamnat în Italia pentru acțiuni huliganice, iar în decembrie 2018, acesta a fost amendat cu 50 500 de lei într-un dosar de huliganism după ce împreună cu mai mulți prieteni de-ai săi au tuns forțat doi tineri la o benzinărie din Călărași. De asemenea, sunt supuse verificărilor informațiile cu privire la implicarea suspectului în comiterea furturilor de pe teritoriul țărilor UE.

Cozma a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării potențialilor complici. În caz de condamnare pentru infracțiunea de șantaj, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 10 ani.